Om oss

S*Ullmonstrets uppfödning av cornish rex finns i Täby, där jag, Ulrika Fernlund, bor med min barn. Jag har haft cornish rex i flera år och hemma hos oss bor min första avelshona Aurora, det röda, lockiga kurrmonstret, den supercharmiga, busiga och kvittra Bu, vår underbara avelshona Dolly och vår avelshane Puck den superkurriga och coola killen.

Kattungarna växer upp hemma hos oss och deltar i allting som sker i vårt hem. När kattungarna passerat 12 veckor är de redo att flytta hemifrån. Målet med vår uppfödning är att få fram friska, sociala, barnvänliga och härligt lockiga katter.

Till och från har vi katter utplacerade hos fodervärdar för att inte ha för hög belastning av katter hemma, samt för att slippa omplacera våra pensionärer.

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta mig på ulrika@ullmonstrets.se eller 070-8882589


Om matte

Vem är då personen bakom S*Ullmonstrets? Jag heter Ulrika och har haft cornish rexar sedan 2000. Min första cornish rex alias Ullmonstret var en blåvit van-tecknad hane från S'Ödesbys kattuppfödning. Jag skaffade en cornish rex för att jag hört att den rasen skulle vara snällare mot allergiker. Dock har ingen allergiker varit helt symptomfri, men även den mest allergiska vännen kan hälsa på hemma hos mig och det är värt mycket.

Om jag visste då vad jag vet nu om rasen så skulle jag valt en cornish rex i alla fall. Gladare och socialare katter är nog svåra att hitta. Jag har aldrig träffat en cornish rex som inte varit intresserad av människor och deras sällskap.
Men att leva med endast en cornish rex kräver mycket tid och när jag efter mina studier började arbeta insåg jag att min Movitz var ensam när jag var borta åtta timmar om dagen. Så jakten började efter en till cornish rex. Jag hade bestämt mig för att köpa en hona, men blev vald av Sebastian så det var bara att böja sig för hans söta ansikte och köpa honom. Det har jag aldrig ångrat för maken till socialkisse får man nog leta efter.

När Movitz tyvärr fick somna in i förtid behövde Sebastian desperat en ny kompis att leka med. Jag åkte på besök till Ewa Löwdin, S*Bodmin Moor och där skuttade en liten röd cornish rex fröken omkring med sina syskon. En röd katt var det sista jag skulle ha, men Aurora kröp upp i knäet på dåvarande sambon och tittade länge - Henne ska vi ha, sa han och jag har inte ångrat hans val.

När jag köpte Aurora blev jag peppad av Ewa att pröva ställa ut Aurora på en kattutställning vilket var riktigt roligt. Att träffa andra kattintresserade människor var mycket roligare än jag hade trott och att få höra vad domare tyckte om min lilla röda prinsessa. Sebastian däremot gillade inte utställningar då det fanns för många katter där.

Via utställningarna kom även ett intresse för att avla fram min ideala cornish rex och starta en liten kattuppfödning. Jag är väldigt intresserad av genetik och gillar att jag har en hona med en stor linjer med en bred färggenetisk bakgrund, men viktigast för mig i mitt avelsarbete kommer kattens hälsa, personlighet och lockiga päls att vara.


/ Ulrika


Har ni frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till mig på ulrika@ullmonstrets.se