Kullar

under konstruktion bilder hittas under respektive etikett till höger.

8. Marimekkokullen 2012-12-27 Stamtavla
Vittras första och enda kull blev tillsammans med vår första egna avelshane Frans. Det blev tre överlevande kattungar. En brunspotted hona som är en kopia på sin far, en brunmaskad tonkanes hane med mönster som kommer stanna i vår avel och en svartvit bicolour hona med den roligaste mustasch jag sett på en katt. Kullen fick sina namn efter Marimekkomönster för att hedra Frans finska ursprung. Kippis (skål), Kaiku (eko) och Keisarinna (Kejsarinna)


7. Rövarkullen 2010-10-16 Stamtavla
Majas tredje och sista kull blev en jättekull med sex kattungar - tre tjejer och tre killar. Som vanligt blev det en hel hög med maskade, hela fyra stycken och hanen Avance som inte ens skulle bära på maskat. Sedan kom en lilapadda med vitt och sist den enda mönstrade en chokladsköldpaddsspotted med vitt. Namn fick de efter de två rövarfamiljerna i Ronja Rövardotter. Bilder


6. De fyra årstiderna 2009-10-14 Stamtavla "Bästa kull NERK jan 2010"
Ut kom tre stycken flickor och en mörk kille. Jag skulle inte få några helfärgade killar så först trodde jag att det var något fel, men han var såklart en mörkt brun tonkanes. Eftersom alla ungarna hade olika maskade nyanser fick de namn efter de fyra årstiderna och döptes utifrån deras pälsfärg.
Bilder
 

5.Gråstenarna 2008-05-11 Stamtavla
Ut kom inga chokladkatter som planerat istället blev alla ungarna lila och det blev bevisat att Maja bär på dilution. Lila är ju nästan som grå så temat blev gråstenar.


4.Ensam flygare 2008-02-27 Stamtavla
Den 27 februari 2008 föddes Aurora och Nickes kull S*Ullmonstrets Manfred von Richthofen alias Röde Baronen. En rödmaskad kille med blå ögon. Tema blev ensamflygaren den röda baronen från första världskriget.


3. William Gibson 2007-05-10 Stamtavla
Den 10 maj 2007 föddes S*Ullmonstrets Molly Millions som blev vår tredje kull och hon är välpälsad och starkt färgad calicotjej (svartsköldpadda med vitt) med långa morrhår. Tema blev en karaktär med långa knivar till vapen ur William Gibsons böcker.


2.Lancres häxor 2006-11-23 Stamtavla Med så många honor i en kull blev temat häxorna i Discworldserien av Terry Pratchett samt häxan Nanny Oggs katt i sin människoform. De fick sina namn i åldersordning denna gång och inte efter personlighet även om vissa av dem är klockrena sina föregångare.
Granny Weatherwax (g 32)
blåsköldpaddsmaskad
Nanny Ogg (g 33)
blåsköldpadds-tonkanesmaskad
Count Gribeau
(d 32) rödmaskad

Magrat Garlick
(h 03 33) chokladsköldpadds-
tonkanesmaskad med vitt
Agnes Nitt (j)
lilasköldpadda

  Föräldrar

Mor: Aurora
S*Bodmin Moor Aurora Ampersand (d) röd

Far: Helix
S*Ariadnes Ganesja
(h 03 32) chokladtonkanes med vitt

1. Nornorna 2005-11-26 Stamtavla Vår första kull och vi hade en förhopppning om att få någon maskad unge och fick tre stycken maskade flickor som föddes natten mellan den 25 och 26 november. De tre flickorna döptes efter asarnas ödesgudinnor - Nornorna - som sitter vid asken Yggdrasils rötter och spinner livets tråd. Dåtid, nutid och framtid.
Urd (f 33) svartsköldpadds-tonkanesmaskad
Verdandi (f 32)
svartsköldpaddsmaskad
Skuld (f33)
svartsköldpadds-tonkanesmaskad
Föräldrar:
Mor: Aurora
S*Bodmin Moor Aurora
Ampersand (d) röd

Far: Tango
GIC Golden's Tango
(h) chokladtonkanes