Cornish rex - kattrasen

En cornish rex är en blandning mellan apa, hund och papegoja. Världens gosigaste sovkompis med en päls som vågig sammet och någon som ser till att du aldrig får tråkigt. Skaffar du en kommer du snart inse att du behöver minst en till.

En cornish rex befinner sig nästan alltid där du är, välkomnar dig hem och berättar gärna om allt som skett under dagen.

De befinner sig högt som lågt och har du inget högt klätterträd fixar de ett själva. Vår Sebastian älskar att hoppa (ehm klänga sig) upp på dörrar där han sedan kan ligga och peta på passerandes huvuden. Mellan rexracen ligger de i ditt knä eller på hemmets varmaste plats och myser.De är väldigt sociala katter både mot besökare som mot husse och matte. Aurora parkerar sig helst högt spinnande i varje besökares knä och omvandlar även den mest motsträviga besökare till en småleende kattälskare. Sebastian hjälper till med allt från att laga mat till att hålla dig sällskap när du badar. Maja apporterar snören och om ingen leker med henne så hämtar sonika en leksak som hon släpper vid dina fötter och med ett uppmuntrade mjau om att nu är det dags att leka.

En lyxig fördel med cornish rexen är att de inte tappar lika mycket hår som en vanlig katt. En del allergiker tål dem bättre än andra katter, dock är de ändå katter med päls så för att vara säker på hur allergin reagerar på dem, så bör man provgosa med en cornish rex flera gånger innan ett köp. Läs gärna mer om cornish rexkatter och allergi på nordiska rexringen.

Den exakta rasbeskrivning på en cornish rex hittar ni lättast på nordiska Rexringen.