Våra honor

Dolly
S*Ullmonstrets Colombine - n 03 (svartvit bicolor)
Född 2014-04-06 stamtavla


Detta är Dolly vår busiga, högt spinnande tonåring som är tänkt att bli vår nästa avelshona. Hon har en helt otrolig päls som är vågig med hårda och tydliga lockar över hela kroppen. Hennes öron sitter där de ska men hade kunnat vara lite bättre. I humöret är hon väldigt trygg och utställningar är inga problem alls. På utställning har hon blivit NOM och BIS som kattunge samt ungdjur.

Dolly är dotter till S*Ullmonstrets Keisarinna och barnbarn till S*Ullmonstrets Vira Vår. Hon bär på maskat och dilution.

Hon är A-blod, friscannad HCM och testad fri från FeLV och fiv.

Tidigare honkatter hos ossBu
EE*Solaris Planet Venecia - n 02 (svartvit harlekin)
Född 2012-07-19 stamtavla

Bu är en underbart trygg katt som från det att jag hämtade henne i Tallins hamn till sin första utställning har tagit allt med ro. Hon spinner högt, gosar med alla och somnar i ditt knä oavsett var du befinner dig. Hon kan busa som en liten tok för att i nästa sekund slappna av nästan som en ragdoll i din famn om du lägger henne på rygg och kliar mage. Hon blev BIV och NOM på sin första utställning som ungdjur vilket var jätteroligt. Hennes öron och öronställning är bland det bästa jag har sett hos en cornish annars är hon under utveckling så vi får se vad slutresultatet blir.

Bu har ett blåsljud på hjärtat och kommer inte att gå i avel utan bor kvar hemma hos oss som kastrat.

Maja
S*Ullmonstrets Magrat Garlick
h 03 32 (chokladsköldpaddstonkanes med vitt

Jag är liten och söt och jag får göra vad jag vill, med den devisen kommer man långt tycks vår Maja tro och ja det är väldigt sant. Hon har ett härligt temperant och ingenting verkar bekomma henne. Jag gillar hennes profil, mandelformade ögon, höga ben och långa svans. Hennes färg har gett henne en charmig knallröd nos och lustiga runda fläckar mitt på ryggen.

Högt älskade Maja trivdes inte längre här hemma med mamma Aurora och fick till min stora sorg flytta.

Maja är mamma till tre kullar. Dotter till S*Bodmin Moor Aurora Ampersand nedan.Vittra
CH S*Ullmonstrets Vira Vår
f 03 32 (svartsköldpaddstonkanes med vitt

Vittra är tjejen med schackrutor på ryggen och en vit svansspets som hon ärvt av sin far. Hon har även fått  sin fars mjuka humör och är lika stollig och tokigt glad som sin mor. Hon har en vacker rak profil och bra öron placerade högt upp. I hemmet leker hon för fullt med sin kompis Plommon som är pappa till Majas första kull. Vittra har varit på några utställningar och är numera champion. Vittra bor numera efter sin kull permananent hos vår föredetta fodervärd Jenny

Vittra är mamma till en kull. Dotter till S*Ullmonstrets Magrat Garlick ovan.

 
Aurora

S*Bodmin Moor Aurora Ampersand 
d (röd)
Familjens lilla mamma och främsta kurrmonster. Vacker som en dag och det vet hon om. Aurora har en varmt röd och mycket vågig päls och hennes ögon skiftar åt olivgrönt.

Aurora älskar värme och sover helst under täcket mellan matte och husse eller om solen skiner så lägger hon sig på den varmaste solfläck hon hittar.

Sin charm hade hon redan som 5 veckors kattunge då hon fick husse att smälta och hon fortsätter att hitta nya beundrare varje dag. För vem smälter inte när en röd liten katta hoppar upp i ditt knä, tittar på dig för att sedan lägga sig till rätta och börja kurra högt och ljudligt. Vi har haft mer än en besökare som inte kunnat resa på sig ur soffan för rädda att störa en liten röd, kurrande kattfröken. 

Aurora är mamma till tre kullar.


Disa
S*Ullmonstrets Verdandi
f 33 (brunköldpaddsmaskad)

Vackra lilla blåöga som jag hade så svårt att sälja. En trygg och lekglad fröken som inte låter något bekomma henne. Hon älskar att tvätta sina medmänniskor du får oftast en puss på första träffen. På sin första utställning blev hon både Ex1 och BIV. Disa är en svartsköldpaddsmaskad fröken som bär på choklad. Hon fick sin första och enda kull våren 2007. Disa har nu övergått i vår fodervärd Kittys ägo och levde fram tills 2012 som älskad och numera väldigt saknad sällskapskatt i Göteborg.

Molly
S*Ullmonstrets Molly Millions
f 03 (svartsköldpadda med vitt sk calico)

Busfröken som charmade nya husse totalt. Sedan Molly föddes har hon kurrat högt och hon är den första cornish rex jag stött på som föddes med långa morrhår och som fått behålla dem hela uppväxten tillsammans med den tjocka lockiga pälsen. Hon har övergått i fodervärdar Sara och Anders ägo innan hon fick en kull, då hon tyvärr visade sig ha HCM.'


Inga kommentarer: